Kocsmaajtó-gate: lemondott az alpolgármester

  • narancs.hu
  • 2024. február 27.

Kis-Magyarország

Két másik fideszes kilépett a frakcióból. Tiszaföldváron most mindenkinek el kell gondolkodnia.

Lemondott Tiszaföldvár fideszes alpolgármestere, két képviselő pedig kilépett a helyi Fidesz-frakcióból a helyi Barcza Borozónál szombaton történt incidens miatt – tudósít a 444.

A vendéglátóhelyen konfliktus támadt. Kiss Ferenc vállalkozót és Cseuz Zsolt alpolgármestert kivezették – állítólag azért, mert több emberbe belekötöttek, verekedés is volt –, és a kaput bezárták utánuk. A folytatásról már videófelvétel is készült, amely nyilvánosságra került. Ezen az látszik, ahogy a közelmúltban az év vállalkozója díjjal kitüntetett Kiss Ferenc félmeztelenül rugdossa a kaput, és azt kiabálja, „mi a geci van, mi van, bazmeg, gyere ki!”

A konfliktus következménye rendőrségi feljelentés lett, garázdaság és könnyű testi sértés miatt. A Barcza Borozó tulajdonosa a Fidesz korábbi polgármesterjelöltje, Barcza Gábor. 

A botrány hatására Tiszaföldváron két helyi képviselő kilépett a Fidesz-frakcióból, és függetlenként tevékenykedik tovább. 

Cseuz Zsolt alpolgármester kedden a Facebookon jelentette be, hogy lemond.

A hétvégén történt esetre is magyarázatot adott: „egy régóta húzódó, folyamatos provokációkkal és fenyegetésekkel teli magánügy következtében hibásan kezeltem a Barcza Borozóban történt eseményeket. Még ha közszereplő is vagyok, de belül mégis csak egy ember, egy családfő, egy apa, aki próbálja megvédeni azt, amit az évek kemény munkájával felépített. Mélységesen megbántam ami történt, de hibáztam. Az igazsághoz azonban hozzátartozik az is, és ez a videóban is pontosan látható, hallható, hogy verbálisan végig inzultálnak, provokálnak engem és Kiss Ferencet is. Az esettel foglalkozó médiumok tévesen állítják azt, hogy én rugdosom a borozó kapuját. Ez nem igaz, én ilyet nem tettem, de az est egészét nézve, a folyamatos provokációnak köszönhetően rossz döntést hoztam, amiért vállalom a felelősséget, mert nincs mentség a viselkedésemre. Szeretnék minden tiszaföldvári polgártól bocsánatot kérni, továbbá vállalom a kialakult helyzet következményeit és azonnali hatállyal lemondok alpolgármesteri tisztségemről.” 

Cseuz bejelentése alatt akad olyan hozzászólás is, amely szerint a lemondás túlzás, az eset sajnálatos, és „mindenkinek el kell gondolkozni”.

A keceli eset is azt bizonyítja, hogy a polgári oldalon a tetteknek vannak következményeik:

A címlapkép forrása Cseuz Zsolt Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk