Fideszesek ütötték egymást egy keceli kocsmában

  • narancs.hu
  • 2024. február 20.

Lokál

A kamerafelvételt a Mindenki Magyarországa Néppárt hozta nyilvánosságra.

Összeverekedett Agócs Ákos fideszes önkormányzati képviselő és Verba József, a városi sportcsarnok vezetője, reménybeli képviselőjelölt február 9-én Kecelen egy kocsmában. 

Az esetet bemutató videófelvételt, amelyet a helyiség térfigyelő kamerája rögzített, a Mindenki Magyarországa Néppárt tette közzé a Facebookon.

A filmen az látszik, hogy az asztalnál hárman ülnek, beszélgetnek. Először Verba József üt, aztán Agócs Ákos, majd mindketten fölkelnek és ütik egymást. A mellékelt szöveg szerint mindketten megsérültek, kórházban látták el őket, valószínűleg feljelentés követte a történteket.

A Telex kérdésére Agócs Ákos, aki a keceli képviselő-testület kulturális, sport- és idegenforgalmi bizottságának elnöke, azt mondta, hogy lemondott a tisztségéről. Ezt már korábban tervezte, és nem elsősorban a verekedés miatt távozik most posztjáról, közrejátszott egy magánéleti gond is. 

Agócs a február 9-i esetről azt mondta, azért ment be a kocsmába, hogy tisztázzon egy félreértést az asztalnál ülő harmadik személlyel, aki Verba József ismerőse. Miközben beszéltek, Verba folyton kommentálta a beszélgetést, azt állította, hogy Agócs hazudik. Megkérték, hogy ezt fejezze be, de erre Verba ütött. Tényleg voltak kórházban, de komolyabban egyikük sem sérült meg. 

A Fidesz sajtóosztálya a történtekről azt közölte, hogy a párt és koalíciós partnere is elítéli az erőszak minden formáját, nem lehet így rendezni semmilyen nézeteltérést. Nem csak Agócs Ákos mondott le: Verba József sem lesz a Fidesz jelöltje az idei önkormányzati választáson. 

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el a történtek miatt, garázdaság gyanújával.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk