Lázár Jánosnál tiltakozik a vasútbezárás ellen a balassagyarmati fideszes polgármester

  • narancs.hu
  • 2023. július 22.

Kis-Magyarország

Már augusztus 1-től megszűnik a vasúti közlekedés.

Miután a MÁV – a sajtóban csütörtökön megszellőztetett értesülésnek megfelelően – pénteken bejelentette, hogy augusztus 1-től tíz magyarországi vasútvonalon megszűnik a közlekedés, felszisszentek az érintett települések polgármesterei. Balassagyarmat fideszes polgármestere, Csach Gábor pedig levelet is írt Lázár János építési és közlekedési miniszternek, hogy gondolja át a döntést.

A levélben azt írja, Balassagyarmat és a szlovák határon túl lévő Losonc az utóbbi években szoros együttműködésbe kezdett a térség közös gazdasági fejlesztése érdekében, a két település vasúti összeköttetését kérték országaik belügyminisztériumától. A vasútvonal ráadásul jó állapotban van: „hosszú távon az ilyen döntések (lásd Drégelypalánk-Ipolyság vasút felszedése) a Kárpát-medence vérkeringésének további csonkulásával járnak”.

A vasútvonal árvízkár utáni javítása ráadásul épp most fejeződik be, vagyis a munka felesleges volt, ha bezárják a vasutat.

A polgármester azt is felemlíti, hogy mivel az érintettekkel nem egyeztettek, nem tudtak reagálni sem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk