Ugyanaz történt Vésztőn, mint Baranyi Krisztinával Ferencvárosban – Fidesz-fellebbezés az utolsó pillanatban

Kis-Magyarország

Nem tudta elkezdeni az érdemi munkát csütörtökön a vésztői polgármesteri hivatalban Karakas Anikó, mert a volt fideszes polgármester az utolsó pillanatban érdekes fellebbezést nyújtott be.

Minderről az észak-békési kisvárosban, Vésztőn vasárnap függetlenként polgármesternek megválasztott Karakas Anikó számolt be Fb-oldalán. Azt írta, „szomorúan tájékoztatom Önöket, hogy sajnos az érdemi munkát nem tudom elkezdeni polgármesterként, hiszen Molnár Sándor a tegnapi napon fellebbezést nyújtott be a HVB választási eredményeket megállapító határozata ellen, így az nem emelkedett jogerőre.”

Ehhez Karakas Anikó hozzátette, hogy információi szerint olyan nyilatkozatokat tett Molnár Sándor (Fidesz-KDNP) volt polgármester, amelyben jogszabálysértésre hivatkozott utólag. Ez azért furcsa, mert az október 13-i választás során a jegyzőkönyvekben ezekről az állítólagos esetekről nem tett említést. A fellebbezést a Békés Megyei Területi Választási Bizottság bírálja el.

Karakas Anikó: Nem tudom elkezdeni a munkát

Karakas Anikó: Nem tudom elkezdeni a munkát

Fotó: Karakas Anikó/Facebook.com

1444 szabad akarat

„A hét elején megkezdődtek előkészületek az alakuló ülésre és egyéb feladatokra, sajnos ez a munka most félbe szakadt. Az élet azonban nem áll meg. Kérem, mindenki a saját pozíciójában és munkakörében ugyanúgy folytassa munkáját, mint eddig, hisz ez kötelesség és városi érdek! Biztos vagyok benne, hogy az a 1444 fő vésztői lakos szabad akaratából, ellenszolgáltatás nélkül szavazott nekem bizalmat!” – olvasni a bejegyzésben.

Molnár Sándor (jobbra) Kósa Lajossal. Nem is hitte, hogy veszthet

Molnár Sándor (jobbra) Kósa Lajossal. Nem is hitte, hogy veszthet

Fotó: Molnár Sándor/Facebook.com

Végül Karakas a kialakult helyzetre tekintettel a jogerős végzésig kéri a helyiek türelmét. Az eset kísértetiesen hasonlít arra, ami Baranyi Krisztinával történt Ferencvárosban. De a főváros I. és VIII. kerületében is megtámadta a Fidesz a polgármester-választás eredményét.

(Címlapfotónkon: a vésztői városháza. Fotó forrása: veszto.hu)

Figyelmébe ajánljuk