Fideszes alelnök – független polgármester: politikai játszma Szombathely és Bucsu között

  • Kupi Györgyi
  • 2019. október 18.

Kis-Magyarország

Független polgármesterjelöltként indult Bucsuban a szombathelyi Fidesz alelnöke, és nyert. Mégsem tette lapátra a kormánypárt, mint Koczka Tibort, Szombathely renitens alpolgármesterét.

Gál Sándor minden bizonnyal azért maradhatott meg fideszes tisztségében, mert nem a Fidesz ellen indult el, míg Koczka Tibor igen. Mint arról beszámoltunk, Koczka Tibor öt évvel ezelőtt még listavezető, az elmúlt fél évtizedben pedig szombathelyi alpolgármester volt, ám most számításba sem vette őt a Fidesz és Hende Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője az önkormányzati választás előtt. Ezért függetlenként indult, de csak a voksok 3,5 százalékát kapta meg.

Gál Sándor ha akart volna se indulhatott fideszes ellen Bucsuban, ugyanis egyetlen vetélytársa nem volt, a hatszáz lelkes osztrák határ menti faluban. A képviselők is mind függetlenek.

Koczkát kikosarazták

Koczkát kikosarazták

Fotó: Koczka Tibor/Facebook.com

Nem a közérdekű adatkérésre

Lehet, hogy azért indult a Fideszes városi alelnöke független jelöltként, mert nem akart kilógni a bucsui testületből.

Egyszer Fidesz-alelnök, egyszer független, Gál Sándor (jobb szélen)

Egyszer Fidesz-alelnök, egyszer független, Gál Sándor (jobb szélen)

Fotó: Fidesz, Szombathely/Facebook.com

Gál Sándor a 100 százalékban a szombathelyi önkormányzat tulajdonában lévő Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki azzal tett szert országos hírnévre, hogy a bírósági ítélet ellenére sem adta ki a TASZ közérdekű adatkérésére az általa vezetett cég üzleti tervét.

Figyelmébe ajánljuk