Helyreigazítás

  • narancs.hu
  • 2015. november 22.

Közlemény

A „Jobbik-abszurd: Down-szindrómás gyermekével küldtek utcára egy asszonyt” c. írásunkhoz.

A portálunkon 2015. május 16. napján megjelent „Jobbik-abszurd: Down-szindrómás gyermekével küldtek utcára egy asszonyt” c. írásunkban valótlanul állítottuk, hogy Ózd Város Önkormányzata olyan rendeletet alkotott, amely szerint azok, akik önkormányzati bérlakáshoz akarnak jutni, rendszeres jövedelemmel kell rendelkezzenek. A valóság ezzel szemben az, hogy ez a feltétel csakis a piaci alapon bérbe adott lakásokra, illetve a szociális bérlakások 10%-át kitevő, uniós forrásokból felújított szociális bérlakásokra vonatkozik.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Ózd Város Önkormányzata május elejétől úgy módosította az önkormányzati bérlakáshoz jutást szabályozó rendeletét, hogy a bérlakás használatát 8 négyzetméter/főhöz köti. A valóság ezzel szemben az, hogy ez a rendelkezés nem új, mert már a korábbi szabályozásnak is része volt.

Azt a valós tényt, hogy Paternák Lászlóné és Down-szindrómás gyermeke az ózdi önkormányzat tudta és intézkedése nélkül elköltözött az önkormányzat tulajdonát képező azon lakásból, amelyben bérleti jogviszonya sohasem állt fenn, és abban érvényes jogcím és az önkormányzat tudta nélkül lakott, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy erre az ózdi önkormányzat döntése nyomán és azért került sor, mert az asszonynak nem volt munkája.

Neked ajánljuk