14 ezer ember érkezett tegnap Ukrajnából

  • narancs.hu
  • 2022. június 19.

Külpol

De csak 323 ember igényelt ideiglenes tartózkodási engedélyt.

A rendőrség adatai szerint 14 162-en érkeztek szombaton Ukrajnából Magyarországra – áll az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlrményében.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7134 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7028-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tartalmazza a közlemény.

A beléptetettek közül a rendőrség 323 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

A beutazók közül 370, köztük 178 gyermek Budapestre érkezett vonattal az ukrajnai háború elől menekülve – olvasható az ORFK közleményében.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk