95 milliárd dolláros segélycsomaggal támogatja Amerika Ukrajnát, Izraelt és Tajvant

  • narancs.hu
  • 2024. április 24.

Külpol

Erről döntött az amerikai szenátus.

Elfogadta az amerikai szenátus azt a segélycsomagot, amely Ukrajna, Izrael és Tajvan támogatását foglalja magában,

a törvényt várhatóan szerdán írja alá Joe Biden – írja a BBC.

A 95 milliárd dolláros segélycsomagból 61 milliárd dollárnyi katonai segély Ukrajnába érkezik, ezt a Pentagon szerint napokon belül elkezdhetik eljuttatni a háború sújtotta országba.

Volodimir Zelenszkij korábban úgy nyilatkozott, ezzel a támogatással esély nyílik a győzelemre. Szerinte elsősorban nagy hatótávolságú fegyverekre van szükség a fronton, de prioritásként említette a légvédelmi fegyvereket is.

A demokrata többségű szenátus vezetője, Chuck Schumer szerint több mint hat hónapos kemény munka eredménye a most elfogadott törvény, amivel "az egész világnak üzen Amerika: nem fordítunk hátat". A republikánusok szerint ugyanakkor ha több pénzt öntenek Ukrajna kasszájába, az még több emberélet árán meghosszabbítja az orosz-ukrán konfliktust.

Az elfogadott segélycsomag az Ukrajnának nyújtott támogatáson túl

  • 26,4 milliárd dolláros katonai támogatást juttat Izraelnek, amiből 9,1 milliárd dollárt a Gázának nyújtott humanitárius segélyekre fordítanak,
  • 8,1 milliárd dollárral pedig az ázsiai-csendes-óceáni térségi szövetségeseket, köztük Tajvant támogatják a Kína elleni küzdelemben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk