A budapesti ukrán nagykövet kirúgatná a Fradi orosz edzőjét

  • narancs.hu
  • 2022. március 5.

Külpol

Ljuba Nepop folytatja a tegnap megkezdett kommunikációs hadviselést a magyar médiában.

A Népszava interjút készített Ljuba Nepop (Ljubov Nepop) budapesti ukrán nagykövettel, aki pénteken erős mondatokkal ment neki az oroszbarát Orbán-kormánynak.

Az interjúban a nagykövet többek között arról beszél, hogy Putyin hadserege olyan városokat is bombáz, ahol sok az orosz anyanyelvű lakos, és hogy Ukrajnának fegyverekre és légtérzárra van szüksége. Nepop kifejezi háláját minden magyar embernek, aki részt vesz az Ukrajnát támogató tüntetéseken és a segít a menekülteknek.

De nem feledkezik meg arról sem, hogy az egyre elharapózó oroszellenességbe is beszálljon. Ugyanis, mint mondja,

a Fradinak becsületbeli ügynek kéne, hogy legyen, hogy meneszti a szezon elején kinevezett orosz vezetőedzőjét,

akit ugyan nem nevesít, de Sztanyiszlasz Csercseszovról van szó. Az orosz edző vezetésével egyébként nem teljesít jól a korábban nemzetközi szinten is egyre jobban futballozó focicsapat. 

Ljuba Nepop ezeken felül felszólít mindenkit, hogy ne rendeljen orosz termékeket, ne hívjon orosz művészeket és bojkottáljanak szinte mindent, ami orosz.

És elismétli, amit már egy pénteki konferencián is elmondott: semmilyen beruházási bank, semmilyen Paks 2, gázügy, rezsicsökkentés vagy orosz vakcina nem igazolhatja ártatlan gyermekek szégyenletes halálát. Szerinte ugyanis vannak bűnök, amiket nem lehet válasz nélkül hagyni. És felteszi a költői kérdést: ha szemet hunyunk az embertelenség és a barbárság felett, bele tudunk-e nézni saját gyermekeink szemébe, s örülni az alacsony gáztarifáknak?

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk