Zsarolósdit játszik a Fidesz az ukrán kormánnyal

  • narancs. hu
  • 2017. október 21.

Külpol

Vagy módosítják az oktatási törvényt, vagy módosítják.

A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig – jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati sajtótájékoztatóján.

Németh közlése szerint Magyarország továbbra is úgy gondolja, hogy módosítani kell az ukrán oktatási törvényt, mivel alacsonyabb szintű jogszabályokkal nem orvosolhatók annak hiányosságai.
"Ukrajnát addig kell megállítani, amíg nem késő" – fogalmazott a politikus, aki szerint Ukrajna önveszélyes politikát folytat, az oktatási törvény mellett ugyanis a nyelv-, az állampolgársági- és az egyházügyi törvények is "be vannak tárazva", amelyek tovább súlyosbíthatják a "már most eléggé nyugtalanító helyzetet".    
A képviselő reményét fejezte ki, hogy Ukrajnát sikerül azon az úton megállítani, amely saját nyugati országrészének destabilizálása mellett Közép-Európa jövőjét is veszélyezteti – állítja a Fidesz.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk