A Hamász vezetőjével tárgyalt Erdogan Isztambulban

  • narancs.hu
  • 2024. április 21.

Külpol

A tűzszünet szükségességéről és a segélyekről egyeztettek.

A Hamász Izrael elleni háborújának megindítása, azaz október 7-e óta első alkalommal találkozott a török elnök és a Hamász terrorszervezet politikai vezetője – írja a CNN-re hivatkozva a hvg.hu.

Recep Tayyip Erdogan és Iszmáíl Hanije a tűzszünet szükségességéről tanácskozott egymással, de a humanitárius segélyekről is szó esett a szombati isztambuli megbeszélésen. Minderről a török elnöki hivatal tájékoztatta a sajtót. Ez volt az első találkozó a két vezető között október 7. óta, ugyanakkor már a hét elején történtek egyeztetések Hanije és a török külügyminiszter, Hakan Fida között Dohában.

Erdogan közölte: a találkozón Törökország „folytatta diplomácia törekvéseit arra, hogy felhívja a nemzetközi közösség figyelmét a palesztinok üldözésére”, valamint „továbbra is hangsúlyozta, azonnal véget kell vetni a háborúnak, és végeleges tűzszünetet kell hirdetni”.

A török elnöki hivatal közleménye hozzáteszi, Törökország már több mint 45 ezer tonna humanitárius segélyt küldött Gázába „a szenvedések enyhítése” céljából, és továbbra is hasonlóképp fog eljárni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.