Amíg Orbán Zelenszkijjel találkozott, Szijjártó az orosz külügyminiszterrel telefonált

  • narancs.hu
  • 2024. július 2.

Külpol

Mindketten "nagyra értékelik az orosz-magyar politikai dialógus szintjét".

Miközben az Európai Tanács vezetését átvevő Magyarország miniszterelnöke Kijevbe látogatott, hogy megbeszélést folytasson Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, Szijjártó Péter – aki gyakori vendég Oroszországban – Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel beszélgetett telefonon az orosz média szerint – írja a Telex.

Az orosz külügy weboldala szerint a hívást a magyar fél kezdeményezte, és a közlemény szerint nagyra értékelik a felek az orosz-magyar politikai dialógus szintjét. A szokásos, semmitmondó diplomáciai nyelvezeten megfogalmazták, hogy a kétoldalú együttműködés – dacára a nagyon nehézkes nemzetközi helyzetnek – progresszíven fejlődik, „az egészséges pragmatizmus és a kölcsönös előnyök szellemében”.

Egy konkrétumot azért kiemel a közlemény:

a két fél egyetértett abban, hogy Ukrajnának biztosítania kell a területén élő kisebbségek jogait.

Orbán kijevi látogatásáról nem elmélkedik a közlemény, ami nem csoda, Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő korábban úgy nyilatkozott, „nem vár semmit Orbán Viktor kijevi útjától a Kreml”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk