A Kreml szerint Orbán a brüsszeli érdekeket képviselte Kijevben

  • narancs.hu
  • 2024. július 2.

Külpol

"Teljesítenie kell a feladatait" – fogalmazott Dmitrij Peszkov szóvivő.

Orbán Viktor nem egyeztetett Moszkvával az ukrajnai látogatása előtt, közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Peszkov az Ukrajinszka Pravda szerint – melyet a 444 idéz – azt mondta, a Kreml „nem vár semmit ettől a találkozótól”.

„Egyértelmű, hogy Magyarországnak, ami most vette át az EU soros elnöki tisztét, teljesítenie kell a feladatait. Ezért ebben az esetben úgy gondolom, hogy itt a brüsszeli érdekek, nem pedig a nemzeti kötelezettségek érvényesülnek” – mondta Peszkov, hozzátéve, Orbán „jól ismert politikus, aki keményen képviseli hazája érdekeit”.

Orbán kedden az orosz–ukrán háború kitörése óta először látogatott Kijevbe, egy nappal azután, hogy Magyarország átvette az Európai Unió soros elnökségét. Volodimir Zelenszkijjel tárgyaltak kereskedelmi kérdésekről, határon átnyúló együttműködésről, infrastruktúráról, energiapolitikáról és humanitárius kérdésekről is. Orbán azonnali tűzszünetet javasolt, de az ukrán elnök a beszédében kerülte ezt a témát. A magyar kormány ukrán iskolát nyit Magyarországon, de „elvárja a Kárpátalján élő magyar ajkú kisebbség igényeinek megértését” is – derült ki a tárgyalásokról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk