Az orosz légügyi hatóság szerint meghalt Prigozsin

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 23.

Külpol

Jevgenyij Prigozsin és Dmitrij Utkin, a Wagner-csoport alapítója is életét vesztette abban a "légi balesetben", amely szerdán történt Moszkvától nem messze.

Mindezt az orosz légügyi hatóságok közölték szerdán késő éjszaka a hvg.hu cikke szerint. 

A Narancs.hu szerdán este megírta: több külföldi forrás szerint meghalt Jevgenyij Prigozsin, miután magánrepülője lezuhant Oroszországban. Egy Wagner-közeli Telegram-csatorna, a Grey Zone azt közölte, hogy a repülőgépet a Tveri területen, Moszkvától északra lövés érte. Az interneten megjelent felvételek egy lángoló járművet mutattak. Több helyen azt írták, a gépnek volt egy Jevgenyij Prigozsin nevű utasa. Azt ugyanakkor tudni lehet, hogy az Embraer típusú gépet a Wagner-csoport vezére gyakran használta.

E hír után arról számoltunk be, csak valószínűsíteni lehet, hogy Prigozsin valóban rajta volt a repülőn, ami lezuhant Moszkvától 100 kilométerre. Ezt erősítették most meg az orosz hatóságok.

Prigozsinról és az általa levezényelt június végi puccskísérletről ezekben a cikkeinkben írtunk:

Érdemes megemlíteni ezek közül azt az interjút, amiben Dobrovits Mihály történész arról beszélt, nem kizárt, hogy Prigozsint egy-másfél éven belül elteszik láb alól:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk