Az ukrán hatóságok Bahmut elhagyására szólították fel a lakosokat

Külpol

Mintegy 6 ezer civil maradt a városban. Jelenleg heves harcok folynak Bahmut ellenőrzéséért.

Az oroszok által ostromolt kelet-ukrajnai Bahmut (korábban Artyemivszk) város azonnali elhagyására szólították fel pénteken a polgári lakosságot az ukrán hatóságok.

"Felszólítom a még mindig Bahmutban tartózkodó civileket, hogy azonnal távozzanak" – írta Telegram-csatornáján pénteken Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes. Az ukrán politikus szerint mintegy hatezer civil maradt a városban.

Előző nap az ukrán fél elszállította a levéltárakat az állami intézményekből.

Jelenleg heves harcok folynak Bahmut ellenőrzéséért. Az orosz erőknek sikerült elvágniuk három utat abból a négyből, amelyeken át erősítés és lőszerutánpótlás érkezik a Donyeck megyei város ukrán védői számára. Az ukrán fegyveres erők tartalékosokat vezényeltek a térségbe.

Gyenyisz Pusilin, az Oroszország által annektált szakadár donyecki régió megbízott vezetője csütörtökön arról számolt be, hogy az orosz erők elfoglalták a település melletti fő magaslatokat. Igor Kimakovszkij, Pusilin tanácsadója a Szolovjov Live médiacsatornán azt közölte, hogy az ukrán hadseregnek egyetlen utánpótlási útvonala maradt, de azt is tűz alatt tartják. Elmondása szerint a település környékén lengyelül, franciául és angolul beszélő "zsoldosok" is harcolnak ukrán oldalon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk