Szijjártó: nincs szükségem arra, hogy Minkszben ürgebőrbe varrva bújtatottan tárgyaljak az oroszokkal

  • narancs.hu
  • 2023. február 17.

Külpol

Ha oroszokkal akar tárgyalni, akkor elmegy Moszkvába. 

„Én egy őszinte ember vagyok, én hogyha az oroszokkal akarok tárgyalni, akkor elmegyek Moszkvába, és arról beszámolok. Mint ahogy elmentem - nem titokban - és az elmúlt időszakban tudósítottunk minden ilyen alkalomról” – így reagált Szijjártó Péter az ATV kérdésére, hogy miért utazott Minszkbe a napokban és miért tárgyalt a Putyin-barát és szövetséges belarusz-vezetés tagjaival, és amikor ott volt, tárgyalt-e orosz politikusokkal, tisztviselőkkel is.

Szijjártó azt mondta: „nekem nincs szükségem arra, hogy Minkszben ürgebőrbe varrva bújtatottan tárgyaljak az oroszokkal”. A miniszter a csatorna kérdésére válaszolva elmondta, két programja volt Minszkben, tárgyalt a gazdasági miniszterrel és tárgyalt külügyminiszterrel „különböző formátumokban”. 

„Sem én, sem a delegációm egyetlenegy tagja a belorusz tárgyalóparnereken kívül senkivel nem tárgyalt”

– jelentette ki. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk