Zelenszkij: kizárt, hogy Ukrajna területeket adjon át Oroszországnak

  • narancs.hu
  • 2023. február 17.

Külpol

Nem bízik Putyinban, ezért semmiféle párbeszédet nem tud elképzelni vele.

Zelenszkij a lehetőségét is kizárta annak, hogy a békéért cserébe Ukrajna területeket adjon Oroszországnak. Az ukrán elnök a BBC-nek adott interjúban arra figyelmeztetett, hogy a területek átengedése azzal fenyegetne, hogy Oroszország "bármikor visszatérhet", míg a nyugati fegyverekkel való harc felgyorsítana a békéhez vezető utat.

Zelenszkij elmondta, hogy az oroszok tavaszi hadjárata már elkezdődött, több irányból érkeznek a támadások. Úgy véli, ellen tudnak állni addig, amíg képesek lesznek ellentámadást indítani, de nyomatékosította a nyugati országokhoz intézett kérését, hogy adjanak fegyvereket Ukrajnának, mert

Oroszország csak a fegyverek nyelvén ért".

"Ma a túlélésünk az egységünk" – mondta Zelenszkij arról, hogy szerinte miként fog véget érni a háború. "Ukrajna a túléléséért küzd." Kijelentette, hogy

országa biztonsági garanciákat szeretne, és bármilyen területi megalkuvás gyengítené Ukrajnát. Az ukrán elnök szerint nem a kompromisszumtól félnek, hanem egyszerűen nem bíznak Putyinban, ezért semmiféle párbeszédet nem tudnak elképzelni vele.

Lukasenka fenyegetőzésével kapcsolatban arról beszélt Zelenszkij, hogy reméli, Belarusz nem lép be a háborúba. "Ha mégis, akkor harcolunk, és túl fogjuk élni" – mondta. Szerinte hatalmas hiba lenne újra megengedni, hogy Oroszország Belaruszt állomáshelyként használhassa.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!