Ballisztikus rakétákkal támadták az oroszok Kijivet

  • narancs.hu
  • 2023. május 29.

Külpol

Hétfő délelőtt legalább 11 robbanás hallatszott az ukrán fővárosban.

Az ukrán légierő közlése szerint Oroszország ballisztikus rakétákkal támadta Kijivet hétfőn napközben – írja a Reuters értesüléseire hivatkozva a Telex háborúval foglakozó hírösszefoglalója.

„Az ellenség ballisztikus pályájú rakétákat – előzetesen Iszkandereket – használt. Lehetséges, hogy Sz-300-as és St-400-as rakétákat is használtak” – mondta Jurij Ihnat, a légierő szóvivője az ukrán televíziónak. A délelőtt folyamán legalább 11 robbanás hallatszott az ukrán fővárosban.

Vitalij Klicsko, Kijiv polgármestere elmondta,  a főváros központi kerületeiben robbanások történtek. A lakosokat arra kérte, maradjanak az óvóhelyeken. „A sürgősségi szolgálatok a főváros központjából érkezett hívásra reagáltak. A Kijiv elleni támadás folytatódik. Ne hagyják el az óvóhelyeket!” – írta a Telegram-oldalán. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, múlt éjjel több mint 40 Kijiv felé tartó drónt és rakétát semmisített meg az ukrán légierő. A hétfői támadásokkal együtt Oroszország májusban immár 16 alkalommal indított légitámadást Ukrajna fővárosa ellen.

(Címlapképünkön: Utcára zuhant rakétadarab Kijivben. Forrás: Kyiv City Military Administration/Reuters)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk