Blokkolták az Orbán-kritizálók Twitterét

  • narancs. hu
  • 2018. december 3.

Külpol

Több Twitter-felhasználó is arról számolt be, blokkolta őket az Európai Néppárt, amiért számon kérték rajta, hogy nem zárja ki a frakcióból a Fideszt.

Az ügy akkor kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor Andrew Stroehlein, a Human Rights Watch európai sajtófőnökét is blokkolták - számolt be róla elsőként a 444.hu.

Az Európai Néppárt blokkolt engem. Ez megerősíti azt, hogy nem tudnak mit kezdeni azokkal, akik megkérdőjelezik, hogy miért is támogatják a magyar kormánypártot, a Fideszt, ami a Néppárti frakció tagjaként alássa az alapvető demokratikus értékeket. Ahelyett, hogy kizárnák a Fideszt, egy jogvédőt blokkolnak.

Stroehlein szerint azért blokkolhatták, amiért kiírta, hogy:

Emiatt szégyellheti magát a Néppárt. Nem mondhatod azt, hogy a demokráciát támogató pártok frakciója vagy, ha közben azt a Fideszt támogatod, amelyik aláásta az oktatás és a média szabadságát és más alapvető jogokat. A Néppárt hátat fordított az alapvető demokratikus értékeknek.

Válaszul vasárnap kora este a következő tartalmú bejegyzés jelent meg az EPP twitterén:

A hétvégén több felhasználót blokkoltunk tévedésből. A blokkolást feloldottuk, így az érintettek újra olvashatják a tartalmainkat. A tévedésért elnézést kérünk.

A felhasználók kételkednek benne, hogy tévedés történt.

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.