Bombariadóval emlékezett Trianonra egy aknasugatagi nyugdíjas

  • narancs.hu
  • 2022. június 6.

Külpol

A 81 éves férfi 316 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetést fizet, lejben. Nem volt bomba a Máramarosszigetet és Aknaszlatinát összekötő Tisza-híd alatt.

Le kellett állítani a forgalmat szombaton a román–ukrán határon átkelőhelyként is működő Tisza-hídnál Máramarossziget és Aknaszlatina között, mert valaki a 112-es hívószámra telefonálva azt mondta, bombát helyezett el a hídnál – írja a Főtér című romániai magyar hírportál.

Később kiderült, hogy a riasztás hamis, a hatóságok nem találtak robbanószerkezetet.

A lap szerint nem annyira különleges hír ez, gyakran fenyegetnek robbantással, heccből, szinte minden napra jut ilyen bejelentés Romániában. A hatóságok most mégis meglepődtek, mert a bejelentő egy 81 éves, Aknasugatagon élő férfi, akiről kiderült, már korábban is fenyegetőzött robbantással, de ez szerencsére mindig blöff volt.

A portál szerint a nyugdíjas a szombati bombariadóval akart megemlékezni a trianoni békediktátum évfordulójára. A fenyegetőzés miatt 4 ezer lejes (316 ezer forintos) pénzbüntetésre ítélték.

Az aknasugatagi férfival a román sajtó is foglalkozott, de nyilatkozatot nem kaptak tőle, mert azt mondta, nem beszél jól románul.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.