Bombariadóval emlékezett Trianonra egy aknasugatagi nyugdíjas

  • narancs.hu
  • 2022. június 6.

Külpol

A 81 éves férfi 316 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetést fizet, lejben. Nem volt bomba a Máramarosszigetet és Aknaszlatinát összekötő Tisza-híd alatt.

Le kellett állítani a forgalmat szombaton a román–ukrán határon átkelőhelyként is működő Tisza-hídnál Máramarossziget és Aknaszlatina között, mert valaki a 112-es hívószámra telefonálva azt mondta, bombát helyezett el a hídnál – írja a Főtér című romániai magyar hírportál.

Később kiderült, hogy a riasztás hamis, a hatóságok nem találtak robbanószerkezetet.

A lap szerint nem annyira különleges hír ez, gyakran fenyegetnek robbantással, heccből, szinte minden napra jut ilyen bejelentés Romániában. A hatóságok most mégis meglepődtek, mert a bejelentő egy 81 éves, Aknasugatagon élő férfi, akiről kiderült, már korábban is fenyegetőzött robbantással, de ez szerencsére mindig blöff volt.

A portál szerint a nyugdíjas a szombati bombariadóval akart megemlékezni a trianoni békediktátum évfordulójára. A fenyegetőzés miatt 4 ezer lejes (316 ezer forintos) pénzbüntetésre ítélték.

Az aknasugatagi férfival a román sajtó is foglalkozott, de nyilatkozatot nem kaptak tőle, mert azt mondta, nem beszél jól románul.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Nem az a kérdés, hogy magyar-e a Nobel-díj

Szabad büszkének lenni és magyarnak nevezni a két Nobel-díjat, de közben ne felejtsük el, hogy az elmúlt tizenhárom év önkényes kormányzása nem teremtett kiszámíthatóbb körülményeket az egyetemeken. Márpedig a hosszútávú, eredményes kutatómunka feltétele a kiszámíthatóság lenne.