Bulizós videója miatt drogtesztet csinált a finn kormányfő

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 19.

Külpol

Sanna Marin ugyanakkor „méltatlannak tartja” a kiszivárgott felvétel körüli helyzetet.

Sanna Marin, Finnország 36 éves miniszterelnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a drogtesztet csináltatott, mert sok kritika érte őt és döntéshozatali képességét, miután kiszivárgott egy videó, amelyen a barátai körében bulizik – számolt be róla az MTI. A finn kormányfő hangsúlyozta, hogy még soha nem fogyasztott illegális kábítószert, azonban saját maga védelmére és az őt ért vádak miatt, amelyeket „nagyon komolyan vesz”, drogtesztet csinált, amelynek eredményét egy héten belül lehet megtudni.

Marin kifejtette: „méltatlannak tartja”, hogy tesztet csináltattak vele, illetve azt is közölte: képessége, hogy a kormányfői tisztséggel járó feladatait ellássa, a házibulin is megmaradt.

A videó, amelyen a finn szociáldemokrata politikus látható egy zártkörű házibulin, a hét eleje óta terjed az interneten. A közvélemény megosztott a kérdésben, sokan méltatják Marint, amiért hivatása mellett aktív szociális életet folytat, mások azonban megkérdőjelezik alkalmasságát, mert beleegyezett a videó elkészítésébe, igaz, megígérték neki, az nem kerül nyilvánosságra.     A miniszterelnököt nemcsak a finn ellenzék, de saját kormánykoalíciójának tagjai is drogteszt készítésére szólították fel, amely kérésnek most eleget is tett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk