Bűnösnek vallotta magát egy Ukrajnában háborús bűnök elkövetésével vádolt orosz katona

  • narancs.hu
  • 2022. május 18.

Külpol

Egy 62 éves fegyvertelen ukrán civil megölésével vádolják. Életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat.

Bűnösnek vallotta magát egy Ukrajnában háborús bűnök elkövetésével vádolt orosz katona, aki a vád szerint egy fegyvertelen civilt ölt meg – írja a tárgyalásról tudósító BBC.

Vadim Sishimarin a vád szerint az orosz invázió kezdete utáni napokban lelőtt egy fegyvertelen 62 éves civilt. Életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

Az ügyészek szerint további perek várhatók, miután az orosz erők által elkövetett több ezer lehetséges bűncselekményt azonosítottak. Moszkva tagadja, hogy csapatai civileket vettek volna célba.

Nem sokkal korábban a brit külügyminiszter, Lizz Truss arról beszélt, hogy "Putyint és mindazokat, akik az Ukrajnában elkövetett szörnyű háborús bűnök mögött állnak, felelősségre kell vonni".

(BBC)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk