Csalódott és ingerült a német védelmi miniszter Magyarország vétója miatt

  • narancs.hu
  • 2023. május 23.

Külpol

Év végéig Németország 9000 ukrán katonát fog kiképezni.

Boris Pistorius német védelmi miniszter bírálta Magyarországot, amiért Budapest blokkolja az Ukrajnának nyújtott további katonai segélyt – írja Euronews

„Csalódott és ingerült vagyok magyar barátaink viselkedése miatt"

– jelentette ki.

A politikus az uniós védelmi miniszterek brüsszeli találkozója előtt beszélt az ügyről, és azt is kiemelte, hogy az év végéig Németország 9000 ukrán katonát fog kiképezni.

 
 
Boris Pistorius német védelmi miniszter nyilatkozik a sajtó munkatársainak az EU-tagországok védelmi miniszterei találkozója előtt Brüsszelben 2023. május 23-án.
Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet
 

Magyarország továbbra is fenntartja a vétóját az Európai Békekeret Ukrajnának szánt újabb kifizetése ügyében. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt hétfőn a brüsszeli sajtótájékoztatóján. Az EU további 500 millió eurót biztosítana a fegyverszállításokra. Magyarország azonban ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajna vegye le az OTP Bankot a háború külföldi szponzorainak listájáról, számolt be az Euronews. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk