Az osztrák külügy azonnali magyarázatot vár a Magyarországon elengedett embercsempészek miatt

  • narancs.hu
  • 2023. május 23.

Külpol

A szomszédos ország szerint Magyarország lépéseinek közvetlen következményei vannak Ausztriára nézve. 

Hétfőn azonnal egyeztetésre rendelte be a bécsi magyar nagykövetet az osztrák külügyminisztérium, amiért Magyarország több száz elítélt embercsempészt engedett szabadon. 

Az osztrák külügy a 24.hu megkeresésre közölte, a találkozón hangsúlyozták, a magyar kormányrendelet merőben ellentmond mindannak, amit Magyarország az embercsempészet elleni harcban korábban képviselt. 

Az osztrák fél egyértelműen rámutatott, hogy Magyarország lépéseinek közvetlen következményei vannak a szomszédos ország biztonságára nézve. Ausztria azonnali és átfogó magyarázatot vár Magyarországtól

– írta a külügy. 

A Büntetés-végrehajtási Országos Parancsnokság tájékoztatása szerint eddig 606 elítéltet eresztettek szélnek a magyar börtönökből. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.