Elítélte a Néppárt a kormány új sorosozó-brüsszelező-migránsozó propagandaanyagát

  • narancs.hu
  • 2019. február 20.

Külpol

Rágalmazás, álhír, összeesküvés-elmélet.

A Fideszt is a sorai között tudó Európai Néppárt elnöke a kormány anyagát rágalmazásnak minősítette, állításait hamisnak és félrevezetőnek nevezte, írja az MTI alapján az Index.

Joseph Daul Twitteren egyszerűen összeesküvés-elméletnek nevezte a propraganadaanyagot:

„Erősen kifogásolom Magyarország támadásait és alaptalan összeesküvés-elméleteit Juncker elnök ellen, aki igaz kereszténydemokrata és valódi európai vezető. (…) Szeretném emlékeztetni Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a brüsszeli döntéseket, a bevándorlásról szólóakat is, közösen hozza az uniós tagországokat tömörítő tanács és az Európai Parlament, s mindkettőben ott vannak Magyarország képviselői is.“

A Néppárt elnöke, Joseph Daul és Orbán Brüsszelben

A Néppárt elnöke, Joseph Daul és Orbán Brüsszelben

Fotó: MTI

Az Európai Bizottság szerint is álhíreket terjeszt a kormány. A szóban forgó propagandaanyagon Soros György és Jean-Claude Juncker láthatók, például azzal a kísérőmondattal, hogy Brüsszel arra készül, hogy gyengítse a tagállamok határvédelmi jogait és migránsvízummal kinnyítené a bevándorlást.

Juncker kedden megszólalt az ügyben, és megismételte azt az állítását, hogy a Fidesznek ki kellene lépnie a Néppártból, a pártcsaládnak fel kellene tennie a kérdést, hogy szüksége van-e a Fideszre a soraiban.

Figyelmébe ajánljuk