Eltemették Csalló Kázmért, az ukrajnai fegyveres erők magyar nemzetiségű őrmesterét Munkácson

  • narancs.hu
  • 2023. április 3.

Külpol

Nem akart elmenekülni a behívó elől.

Március 24-én orosz bombatámadásban életét vesztette Csalló Kázmér, az ukrajnai fegyveres erők magyar nemzetiségű őrmestere, a katonát szombaton, április 1-jén búcsúztatták el Munkácson – írja a 444.

Az 56 éves Csalló az ukrajnai háború tizenhatodik áldozata, akit a háború kitörésekor hiába biztattak, hogy magyar útlevele birtokában hagyja el Ukrajnát. Az őrmester a nyolcvanas években a szovjet hadsereg kötelékében harcolt Afganisztánban is. Elképzelhető, hogy az ott szerzett rutinja miatt hívták be az ukrán hadseregbe, ahol már 60 év a sorozási korhatár.

„Csalló Kázmér hősi halála egyben azt is mutatja, hogy mivel ő a tizenhatodik ismert, magyar nemzetiségű halott, ezért nyilvánvalóan nem igazak azok a »hírek«, amelyek szerint a kárpátaljai magyarság több százas harci veszteséget szenvedett volna. Bárki állít ilyesmit, akkor sem igaz” – írja Rácz András Oroszország-szakértő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk