Emelővel tankolnak Romániában a magyar autósok

  • narancs.hu
  • 2023. január 18.

Külpol

Megemelik a kocsi hátulját, így több fér a tankba.

Szatmárnémetiben olyan magyar rendszámú autót fotóztak tankolás közben, amelynek hátulját tulajdonosa emelővel megemelte – írja a Transtelex egy helyi hírportálra hivatkozva.  

A beszámoló szerint így több üzemanyag fér a kocsi tankjába. Ez ismert technika, és nem csak a magyar autósok alkalmazzák: amikor Romániából érdemes volt átjárni benzinért Ukrajnába, ugyanígy járt el több román sofőr is. 

Szatmárnémetiben azóta csodálkozhattak rá a magyar rendszámú autókra a töltőállomásoknál, hogy Magyarországon december elején megszüntették a benzinárstopot. A magyarországi és a romániai kutak árai között olykor literenként 125 forint különbség is lehet. Egy tankolással a magyar autósok 5-6 ezer forintot is spórolhatnak. 

Arról, hogy milyen ez a fordított üzemanyag-turizmus, ebben a cikkben írtunk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk