Erdoğant most épp pártelnökké választották, ellenben Törökországot leminősítették

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 19.

Külpol

Hasít az Igazság és Fejlődés Pártja! Hogy mondta, Fejlövés?

Újraválasztotta elnökének Recep Tayyip Erdoğan török államfőt a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) szombati kongresszusán – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Erdoğant a csaknem 1400 küldött egyhangúlag választotta pártelnöknek. Ezzel a török államfő továbbszélesítette hatalmát pártján belül és kívül egyaránt – írta beszámolójában a dpa német hírügynökség.

A török elnök pártelnöki újraválasztása alkalmából harcias hangvételű beszédet tartott, melyben fogadkozott, hogy országa nem fogja hagyni magát megfélemlíteni sem az amerikai szankcióktól, sem a hitelminősítők rossz értékeléseitől. „Egyesek fenyegetnek bennünket a gazdaságon keresztül, szankciókkal, árfolyamokkal, kamatlábakkal és inflációval. Mi azt mondjuk nekik: kiismertük a játszmáitokat, és azt mondjuk nektek, fel is út, le is út. Nem fogunk kapitulálni azok előtt, akik stratégiai partnereinknek színlelik magukat, miközben Törökországot stratégiai célpontjukká teszik.”

A török elnök figyelmeztetése egyaránt szólt az Egyesült Államoknak és a Standard & Poor’s, valamint a Moody’s hitelminősítőnek. Ezek a csibészek szombaton ismét leminősítették Törökországot.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk