Fényreklámon faszfejezték le Putyint Szibériában

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 14.

Külpol

A rubel mélypontra kerülése verte ki a biztosítékot Szurgutban.

Hétfőn másfél éves mélypontra zuhant a dollárral szemben a rubel árfolyama, ami azt jelenti, hogy egy dollár 102,37 rubelt ért, ez pedig a nagyrészt olajkitermelésből élő 300 ezres szibériai Szurgutban is megtette a maga módján a hatásáte, ugyanis egy helyi bátor ember feltört egy fényreklámot, és feltöltötte röviden a gondolatait:

„Putyin faszfej és tolvaj. 100 rubel/dollár – elment az eszed”.

Az orosz gazdaság tényleg megijedt a helyzettől az üzeneten túl is: korábban Makszim Oreskin orosz elnöki tanácsadó az orosz gyengülés okaként a puha monetáris politikát jelölte meg, és hamarosan rendkívüli kamatemelés jöhet.

https://twitter.com/maxseddon/status/1691041298428395520

A rubelár az év eleje óta közel 25 százalékot gyengült a dollárral szemben, így 2023 eddig leggyengébben teljesítő valutái közé kerül az argentin peso és a török líra társaságában.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk