Ghánának 800 ezer, Ruandának 300 ezer vakcinát adományoz Magyarország

  • narancs.hu
  • 2021. november 8.

Külpol

Szijjártó Péter viszi Afrikába a jó hírt, de megáll a Seychelle-szigeteken is, aztán Törökországba repül tovább.

Az afrikai útjára készülő magyar külügyminiszter elutazása előtt, a Ferihegyi repülőtéren jelentette be, hogy Ghánának 800 ezer, Ruandának 300 ezer koronavírus elleni vakcinát adományoz Magyarország. Szijjártó Péter a Facebook-oldalán közzétett videóban arról beszélt, hogy a vakcina-beszerzésekkel kapcsolatos tavalyi döntéseknek és az idén végrehajtott gyors oltási kampánynak köszönhetően Magyarország jelenleg abban a helyzetben van, hogy aki akarja, felveheti az oltást.

A miniszter úgy fogalmazott: „van elég oltásunk az első, második, harmadik oltáshoz, van biztonsági tartalékunk is”, sőt „Magyarország megteheti, hogy segít azon országoknak, amelyek nehéz helyzetben vannak”.

Így az itthon fel nem használt oltóanyagokat segítségül tudjuk adni az afrikai országoknak. A kormány döntését ismertetve Szijjártó Péter bejelentette: ezen a héten 800 ezer oltóanyagot visznek Ghánába, valamint további 300 ezer vakcinát Ruandába.

Szijjártó jelezte, hogy a Ruandában szerdán adja át a vakcinaadományt. Az afrikai ország felé tartó úton egy rövid látogatást tesz a Seychelle-szigetek fővárosában, Victoriában, ahol az ottani orvosok és szakápolók magyarországi továbbképzéséről tárgyalnak, valamint turisztikai megállapodást is kötnek. A kormánypárti politikus további programjait ismertetve közölte, hogy Ruandából Törökországba repül, ahol részt vesz a Türk Tanács külügyminiszteri tárgyalásán, majd az azt követő pénteki csúcstalálkozón is.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk