Három halottja van a koppenhágai bevásárlóközpontban történt lövöldözésnek

Külpol

Egy 22 éves dán állampolgárt vettek őrizetbe, egyelőre nem tudni, miért kezdett lövöldözni.

Több halottja is van a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek – közölte a dán főváros rendőrfőkapitánya. Soren Thomassen vasárnap még nem pontosította a halottak és sebesültek számát. A rendőrfőkapitány szerint egyelőre nem zárható ki, hogy terrorcselekmény történt.

Hétfőn már közölték: hárman haltak meg abban a lövöldözésben. Az elhunytak egyike egy negyvenes éveiben járó férfi, a másik kettő két fiatal, őróluk azonban nem tudni részleteket.

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár. A férfit a Fields közelében fogták el. Valószínűleg egyedül cselekedett.

A TV2 dán hírtelevízió a Rigshospitalet kórházra hivatkozva közölte, hogy három sebesültet szállítottak oda, súlyosan megsérültek. "Nem tudjuk pontosan, hány halott vagy sebesült van, de a helyzet nagyon komoly" – írta Sophie H. Andersen koppenhágai főpolgármester nem sokkal korábban a Twitteren.

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. A helyi sajtóban megjelent felvételeken állig felfegyverzett rendőröket és a bevásárlóközpontból menekülő embereket lehetett látni. A Jyllands-Posten című helyi lapnak nyilatkozó szemtanúk lövésekről számoltak be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk