Kanye West bejelentette: indul az amerikai elnökválasztáson

  • narancs.hu
  • 2020. július 5.

Külpol

Elon Musk is támogatja.

Megmérettetné magát az Egyesült Államokban idén novemberben tartandó elnökválasztáson Kanye West rapper - derül ki az énekes helyi idő szerint szombaton közzétett Twitter-üzenetéből, szúrta ki az Index.

"Be kell teljesítenünk az Amerikában rejlő ígéretet; bíznunk kell istenben, közös víziót kell kialakítanunk és közösen kell építenünk a jövőnket. Elindulok az Egyesült Államok elnökségéért."

West egyelőre nem árult el többet, így nem lehet tudni azt sem, benyújtotta-e az induláshoz szükséges papírokat. Viszont nem sokkal a bejelentés után Elon Musk, a SpaceX magánvállalat alapítója és vezetője teljes támogatásáról biztosította a rappert.

A lap megjegyzi, Kanye West az elmúlt években viharos kapcsolatot ápolt Donald Trumppal: eleinte támogatta az elnököt, később az összes róla szóló tweetjét törölte, majd 2018-ban meglátogatta a Fehér Házban.

A látogatást követően West úgy nyilatkozott, hogy távol akar maradni a politikától, erre tavaly bejelentette, hogy csak az ikonikus Make America Great Again szlogenű baseball sapkában hajlandó koncertezni. Idén pedig beállt a George Floyd meggyilkolása miatt kirobbanó tiltakozások mögé, bejelentette, ő finanszírozza a Minneapolisban megfojtott fekete férfi lányának oktatását.

West egyébként már 2015-ben az MTV Video Music Awards gáláján belengette, hogy 2020-ban elindul az elnökségért.

Figyelmébe ajánljuk