Kenderesi Tamást 774 ezer forintos pénzbírságra ítélték

  • narancs.hu
  • 2019. július 31.

Külpol

A sportoló ellen a dél-koreai vizes világbajnokság alatt indítottak eljárást.

Yonhap dél-koreai hírügynökség azt írja, a dél-koreai ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy Kenderesi Tamást 2542 amerikai dollárnyi pénzre büntesse – adta hírül a Blikk.

Az olimpikon a magyar pénzben egyébként 744 ezer forintnak megfelelő összeget előre ki is fizette a héten, melynek fejében azt kérte a koreai hatóságoktól, hadd térhessen vissza Magyarországra.

A lap már korei portálokra hivatkozva arról is ír, hogy következő lépésként a magyar úszót sújtó kiutazási tilalmat visszavonják, hogy elhagyhassa Dél-Koreát.

Kenderesi Tamást a dél-koreai rendőrség szexuális zaklatás vádja miatt állította elő, a sportoló azt elismerte, hogy hozzáért egy lány fenekéhez, de tagadta, hogy ez szexuális zaklatás lett volna.

Kenderesi: Hozzáértem a fenekéhez, megsértettem erkölcsi normákat, de a zaklatásvádat visszautasítom

"Egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem." Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó a Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményben reagált arra a vasárnapi hírre, hogy a dél-koreai rendőrség szexuális zaklatás vádja miatt előállította hajnali 3-kor egy éjszakai szórakozóhelyen. „Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez.

Figyelmébe ajánljuk