Lehet, hogy Macron Kijevbe utazik

Külpol

Szerinte Putyin történelmi és alapvető hibát követett el Ukrajna megtámadásával.

Emmanuel Macron francia elnök interjút adott pénteken francia regionális lapoknak, amelyben így fogalmazott: "Történelmi és alapvető hibát követett el az orosz elnök a népe, önmaga és a történelem szempontjából is. Úgy vélem, hogy elszigetelődött. Bezárkózni az elszigetelődésbe egy dolog, tudni onnan kijutni viszont nagyon nehéz út."

Megismételte, hogy nem szabad megalázni Oroszországot, mégpedig azért nem, hogy azon a napon, amikor a harcoknak vége lesz, tudjunk majd egy megoldási utat kiépíteni a diplomácia eszközeivel.

Emmanuel Macron nem zárta ki, hogy európai kollégáihoz hasonlóan ő is hamarosan ellátogat Kijevbe.

Hozzátette, szeretnék növelni a pénzügyi és katonai támogatást Ukrajnának, hogy a gabonaszállítmányok kijussanak Ukrajnából.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk