Manfred Weber: a "nacionalizmus szelleme" a fő ellenfél az EP-választás kampányában
weber_top_story_lead.jpg

Manfred Weber: a "nacionalizmus szelleme" a fő ellenfél az EP-választás kampányában

  • MTI
  • 2018. november 19.

Külpol

A "nacionalizmus Európában ismét kísértő szelleme" a fő ellenfél a májusi európai parlamenti (EP-) választás kampányában - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje hétfőn Berlinben.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa csúcsjelölti törekvéseit ismertető tájékoztatóján kiemelte: Németországban az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt politikája mutatja meg, mit is jelent a nacionalizmus.
Az AfD "a nemzetek Európájáról beszél", de szavai mögött a "pőre egoizmus és nacionalizmus" húzódik meg, ezért "az Európa-párti erők központi feladata az elhatárolódás ezektől a jobboldali erőktől szerte Európában" - mondta Manfred Weber.
Hozzátette: az EPP "erős nemzetállamokat" akar, de az a meggyőződése, hogy a nemzetállamok "a globalizált világban csak egy erős, egyesült Európában lehetnek erősek".
Az EPP és a Fidesz viszonyáról szóló kérdésekre kiemelte, hogy a párbeszédre törekszik. "Túl sok erő akarja szétszakítani Németországot és Európát, én viszont hidakat akarok építeni" - mondta.

Figyelmébe ajánljuk