Menesztették az Európai Parlament korrupcióval vádolt alelnökét

  • narancs.hu
  • 2022. december 13.

Külpol

A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel.

A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel az Európai Parlament úgy döntött, hogy Eva Kaili nem alelnöke többé a testületnek – jelentette be Roberta Metsola EP-elnök kedden. A döntés azonnali hatállyal életbe lép, tette hozzá.

A belga ügyészség múlt pénteken közölte, hogy a hatóságok több hónapja gyanúsítanak egy öbölmenti államot az Európai Parlament gazdasági és politikai döntéseinek befolyásolásával. Az ügyészség szerint a vesztegetők jelentős pénzösszegekkel és értékes ajándékokkal próbálták lefizetni az uniós parlament több magas rangú tagját. A rendőrség a razzia során mintegy 600 ezer eurónyi készpénzt, valamint mobiltelefonokat és számítógépeket foglalt le.

Azóta az uniós parlament tíz alkalmazottjának informatikai eszközeit zárolták, hétfőn pedig a házkutatás során ezeket az adathordozókat lefoglalták az illetékes hatóságok. A műveletben az ügyet vizsgáló bíró is részt vett. Az akciót Marie Arena és Marc Tarabella belga szocialista képviselők munkatársai, valamint Eva Kaili, az EP jelenleg vizsgálati fogságba helyezett alelnöke irodáinak lezárása követte. Bűnszervezetben és pénzmosásban való részvétellel vádolják őket. Kaili mellett őrizetbe vették élettársát, az olasz Francesco Giorgit.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk