Meneszti Putyin Szergej Sojgu védelmi minisztert

  • narancs.hu
  • 2024. május 13.

Külpol

Nem volt ilyen szintű személyi csere az orosz-ukrán háború kitörése óta.

Vlagyimir Putyin javaslatot tett védelmi minisztere és régi szövetségese Szergej Sojgu menesztésére

– közölte vasárnap az orosz parlament felsőháza. Az orosz elnök Andrej Belouszov volt miniszterelnök-helyettest javasolta új védelmi miniszternek. Helyén marad Szergej Lavrov külügyminiszter és Valerij Geraszimov vezérkari főnök is, valamint továbbra is Mihail Misustyin lesz a miniszterelnök – írja a Reuters.

Az orosz állami hírügynökség arról ír, hogy Sojgu a jövőben a Biztonsági Tanács titkára lesz. Utóbbi pozíciót ezidáig Nyikolaj Patrusev, Putyin nemzetbiztonsági főtanácsadója, korábbi mentora töltötte be. Az ő további sorsáról, pozíciójáról a közeljövőben adnak tájékoztatást – mondta Dmtrij Peszkov Kreml-szóvivő.

Az új védelmi miniszter, Andrej Belouszov 65 éves, és úgy tudni, régóta ad tanácsokat Putyinnak gazdasági kérdésekben. Az elmúlt években számos pozíciót töltött be a kormányban, pár hétig még ideiglenes miniszterelnök is volt, amikor Misusztyin koronavírus-fertőzés miatt nem tudta ellátni a feladatait.

Sojgu 2012 óta töltötte be a védelmi miniszteri tisztséget, ám az orosz-ukrán háború 2022 februári kitörése óta többször is megrendülni látszott a pozíciója.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk