Nyolcszor járt a Fehér Házban Amerika első számú Parkinson-szakértője

  • narancs.hu
  • 2024. július 6.

Külpol

Miközben a kognitív teszttől elzárkózik az elnök.

Amerika egyik vezető neurológusa idén több látogatást is tett a Fehér Házban, állítja a New York Post. A lap átnézte az elnöki rezidencia látogatási naplóit, és ezekből az derült ki, hogy dr. Kevin Cannard, a Walter Reed egészségügyi központ Parkinson-kór-szakértője 2023 augusztusa óta nyolc alkalommal járt a Fehér Házban az elnök orvosánál. A washingtoni neurológus idén hét alkalommal, legutóbb március végén járt az épületben.

Mint a Telex írja, Joe Biden az ABC Newsnak adott pénteki interjújában kizárta, hogy független kognitív tesztet végeztessen, és annak eredményeit nyilvánosságra hozza. Amikor a műsorvezető megkérdezte tőle, hogy átesett-e ilyen, kognitív képességeket vizsgáló speciális teszteken, azt válaszolta: „Senki sem mondta, hogy muszáj lenne. Azt mondták, hogy rendben vagyok”. Majd később hozzátette:

„Minden nap elvégzek egy kognitív tesztet. Mindennel, amit csinálok: tudják, nemcsak kampányolok, hanem a világot is irányítom.”

Biden orvosa, Kevin O'Connor, aki 2009 óta kezeli az elnököt, a lap szerint szintén nem javasolta Bidennek, hogy vesse alá magát ilyen tesztnek. Az év elején a Fehér Ház sajtótitkára is megerősítette O'Connor véleményét, és mint kiderült, „jó szándékú, rossz memóriájú idős ember”-nek nevezte az elnököt.

A lap szerint Kevin Cannard nyolc látogatása az elmúlt tizenegy hónapban minden bizonnyal további kérdéseket vet fel a 81 éves elnök mentális képességeivel kapcsolatban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk