Orbán váratlanul összefutott Zelenszkijjel

  • narancs.hu
  • 2023. december 10.

Külpol

Az EU-tagság elutasítását magyarázhatta el az ukrán elnöknek.

Heves gesztusok, gondterhelt arcok és összevont szemöldökök mindkét oldalon – ez látszik azon a rövid videón, amely az argentin fővárosban készülhetett vasárnap az új államfő beiktatásán, ahová Orbán Viktor mellett számos ország vezetője is meghívást kapott. Így futhatott Orbán össze Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – számol be a hvg.hu.

Az ugyan nem hallható a videón, hogy Orbán és Zelenszkij miről beszélnek, de szinte biztosan szóba került közöttük Ukrajna EU-integrációs törekvése, és az, hogy ezt – egyelőre legalábbis – a magyar kormányfő minden eszközzel igyekszik akadályozni. Még úgy is, hogy álláspontja megváltoztatására olyanok igyekeztek rávenni, mint az Európai Tanács elnöke vagy éppen a francia államfő.

Nyitóképünk illusztráció.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.