Saját streamingplatformot indít Tucker Carlson

  • narancs.hu
  • 2023. december 11.

Külpol

Sőt, az sem elképzelhetetlen, hogy ő lesz Donald Trump jelöltje az alelnöki pozícióra.

Saját streamingszolgáltatót indít Tucker Carlson amerikai újságíró/megmondóember – jelentette be a X-en. Carlson azt állítja, stábjával már hónapok óta dolgoznak interjúkon és anyagokon, amik most felkerültek az oldalra.

Az előfizetés havi kilenc dollárba kerül, amit egyben vonnak majd le évente, de induláskor kedvezményesen, havi hat dollárért is elő lehet fizetni. Nem minden tartalom új: az interjúi, amiket eddig a Twitterre rakott fel, szintén felkerültek a streamingoldalára, többek közt valószínűleg az Orbán Viktorral készült darab is.

A különféle konteókat a mainstreambe hozó Carlson a Tucker Carlson Network bejelentésében arról beszélt, „a nagy médiacégeknek és a kormánynak évek óta nem szabad hinni, ezért hozott létre egy oldalt, ahol mindig őszintén, tényeket mutat majd be.”

Carlson a Fox Newstól való kirúgása után Twitteren tért vissza különféle fake newsok terjesztésével és ugye a már említett Orbán Viktorral, az azóta már X-re keresztelt felület tulajdonosa, Elon Musk természetesen nagyon örült neki, hogy a szólásszabadság nevében valaki orosz dezinformációkat terjeszt a felületét. Emellett ellátogatt Magyarországra is előadni az MCC Festen, elvileg ingyen, de mivel az apja a magyar kormány egyik lobbistája az Egyesült Államokban, valamiféle ellenszolgáltatás azért lehet, hogy létezik.

Pár napja egyébként az a pletyka is szárnyra kelt, hogy Carlson lenne a visszatérésre készülő Donald Trump jelöltje az alelnöki posztra is. A lépés azért is lenne furcsa, mert bár az alt-right univerzum soha nem ma következetességéről vagy koherens világnézetéről volt híres, Carlson kiszivárgott üzeneteiben is beismerte, hogy nem kedveli különösebben Trumpot annak ellenére sem, hogy tudatosan terjesztett a republikánus exelnöknek kedvez hazugságokat műsoraiban.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.