Orbán Viktor kérésére a szerb hatóságok elengedik az őrizetből az elfogott három koszovói rendőrt

  • narancs.hu
  • 2023. június 26.

Külpol

Hurrá!

Orbán Viktor és Aleksandar Vučić múlt kedden találkozott Palicson. Akkor a magyar miniszterelnök arra kérte a szerb elnököt, hogy fontolja meg három elfogott koszovói rendőr szabadon engedését.

Ők azok a koszovói rendőrök, akiket nem sokkal azután vette őrizetbe a szerbek, hogy összecsapások voltak a KFOR és a koszovói szerb tüntetők között. Mint ismert, a nemzetközi erők soraiban 27 magyar és 11 olasz olasz katona sérült meg akkor.

A három koszovói rendőrt a szerb-koszovói határon kapták el. A koszovóiak azt állítják, nem mentek szerb területre, a szerbek elrabolták őket, miközben egy szerb csempészutat ellenőriztek. A szerbek szerint az állig felfegyverzett három koszovói rendőrt a határtól 1,8 kilométerre, szerb területen kapták el. A szerb ügyészség – mostanáig – fegyverek és robbanószerek illetéktelen előállításával, birtoklásával, hordozásával és kereskedelmével vádolta őket.

Vučić kedden még azt mondta, éjszakák óta nem alszik az ügy miatt. Azt se tartotta magában, hogy szerinte a koszovói hatóságok naponta tartóztatnak le szerbeket csak azért, mert élnek.

Szijjártó Péter most a Facebook oldalán jelentette be, hogy a szerb hatóságok hamarosan kiengedik őrizetből a korábban elfogott koszovói rendőröket – erről állítólag Vučić tájékoztatta Orbánt. A miniszter elmondta, Orbán Viktor nagyra értékeli a szerb elnök lépését, amelyet súlyos kihívásokkal terhelt időszakban hozott meg, s amely döntés világos bizonyítéka a szerb és a magyar nemzet közötti mély barátságnak és a két ország közötti stratégiai együttműködésnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a „Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető című cikk miatt.