Úgy tűnik, mégsem szüntették meg a Prigozsin elleni eljárást

  • narancs.hu
  • 2023. június 26.

Külpol

"Még nem törölték az eljárás megindításáról szóló döntést". Nem tudni mindez csak formalitás, vagy oka van.

Az FSZB nyomozói a Kommerszant orosz napilap értesülései szerint folytatják az eljárást Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg alapítója ellen, akit szombaton mint ismert, fegyveres felkelés szervezésével gyanúsítottak meg – írja a Meduza.

Ezek szerint nem igaz Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin személyi szóvivőjének szombati állítása, mely szerint a hatóságok megszüntetik az eljárást Prigozsin ellen, aki úgy tudni, részben a büntetlenség fejében döntött úgy, hogy visszafordítja 25 ezresnek mondott, Moszkvát egy nap alatt 300 kilométerre megközelítő zsoldoshadseregét, míg ő maga állítólag Belaruszba távozott.

A Kommerszant beszámolója szerint bár Peszkov nem részletezte, pontosan mit jelent az eljárás megszüntetése, másnap több sajtóhír is megjelent arról, hogy az eljárást ejtették. A Kommerszant azonban úgy értesült, hogy június 26-i jelen állás szerint a nyomozás folyamatban van. Értesülésüket a központi irányítású hírügynökség, a RIA Novosztyi is megerősítette, a Legfőbb Ügyész hivatalából származó értesülés szerint

"még nem törölték az eljárás megindításáról szóló döntést", már csak azért sem, mert "túl kevés idő telt el" ahhoz, hogy megváltoztassák a nyomozás megindításáról hozott döntést.

A Meduza cikke szerint a szövetségi hatóságok már pénteken, azután megindították a nyomozást, hogy Prigozsin bejelentette az "igazságmenetet", magánhadseregével megindult Oroszország felé, mely során ellenállás nélkül ellenőrzése alá vonta Rosztovot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk