Orbán Viktor pénteken Putyinnal találkozik Moszkvában

  • narancs.hu
  • 2024. július 4.

Külpol

A türk találkozó előtt tiszteletét teszi az orosz vezetőnél is a magyar miniszterelnök.

A magyar miniszterelnök kedden még Kijevben tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, szombaton már az azerbajdzsáni Susában fog részt venni a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján, a kettő között pedig beugrik Moszkvába, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozzon.

A miniszterelnök tervezett útjáról először Panyi Szabolcs újságíró számolt be az X-en, európai tisztségviselőkre hivatkozva. Panyi később arról is posztolt, hogy egy magyar kormánygép már csütörtökön megérkezett Moszkvába, nem kizárt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszterrel a fedélzetén, aki Szergej Lavrov orosz külügyminiszterhez utazhat, akivel az európai külügyminiszterek között szokatlanul meleg kapcsolatot ápol.

 

Panyi értesüléseit aztán a Szabad Európának megerősítette egy magyar kormányzati forrás is.

Ismeretes, hogy Orbán Viktort rendszeresen éri kritika mind európai uniós, mind amerikai részről azért, mert Putyin elnökkel szoros viszonyt tart fent. Az EU soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnökeként nem kétséges, hogy a pénteki moszkvai látogatásnak is erős diplomáciai visszhangja várható.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Magyar Péter: "Ki kell húznunk az országot az Orbán-klán karmai közül"

  • narancs.hu

Szeptembertől "kormányinfókat" fog tartani a Tisza Párt  és létrehoznak egy Lúdas Matyi Alapot, hogy magánszemélyek, vállalkozók támogatásukkal beállhassanak egy-egy jó ügy mögé. Júliusban elindul az Immunitás Program, és felállítanak egy digitális gyóntatószéket. A szombati budapesti rendezvényen Karácsony Gergelynek is üzent a párt alelnöke.