Óriási csapadék árasztotta el hirtelen az osztrák fővárost

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 18.

Külpol

Jégeső is hullott Bécsben, a tűzoltók hatszáz riasztást kaptak.

Extrém mennyiségű esővíz árasztotta el az osztrák fővárost szombat délután, egy nőt egy busz alá sodort be az utcai ár. A tűzoltókat hatszáz bevetéshez riasztották. A Tageszeitung Heute videóján – melyet a Telex tett ki – jól látszik, hogy borította el a várost a víz szinte percek alatt:

Egy járókelőt víztömegek ragadtak magukkal és szorítottak be egy parkoló busz alá Döbling városrészben, a nőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Másokat liftekből, illetve aluljáróban rekedt autókból kellett kimenteni, írja az MTI.

Szombaton Bécs határában négyzetméterenként 110 liter csapadék esett, ami nyári rekordérték a 152 éve készített feljegyzések történetében. A mindenkori csúcsértéket 1885 májusában mérték négyzetméterenként 139 literrel.

Eső mellett jégeső is hullott az osztrák fővárosban, amelynek nyugati és északi részét sújtotta különösen az ítéletidő. Utcák, pincék és sínek kerültek víz alá, késlekedésekkel járó komoly fennakadások voltak a vasúti és a légi közlekedésben is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk