Orosz tisztek haltak meg pokolgépes merényletben a megszállt Melitopolban

  • narancs.hu
  • 2023. november 12.

Külpol

Az ENSZ legfrissebb közlése szerint a háború kezdete óta 6,2 millió ukrán hagyta el az országot.

Legalább három orosz tiszt meghalt a kelet-ukrajnai Zaporizzsja közelében, az orosz csapatok által ellenőrzött Melitopolban pokolgépes merényletben – közölte vasárnap az ukrán katonai hírszerzés a Telegramon. A tájékoztatás szerint az akciót "egy helyi ellenállási mozgalom" hajtotta végre "a megszállók főhadiszállásán" – írja a hvg.hu.

Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes az állami televízióban a nap folyamán arról beszélt, hogy Oroszország támadásai miatt 4,9 millióan voltak kénytelenek elmenekülni otthonaikból Ukrajna biztonságosabb térségeibe. Hozzátette, hogy a 2022 februárjában indult ukrajnai orosz háború óta 3,6 millió belső menekültet, azt megelőzően pedig, a 2014 óta – a Donyec-medencei harcok miatt – több mint egymilliót regisztráltak.

Verescsuk arra is kitért, hogy az utóbbi három és fél hónapban a belső menekültek száma alig észrevehetően nőtt, miközben néhányan visszatértek otthonukba, tekintettel arra, hogy az ország keleti és déli felében lévő frontvonalak alig mozdultak el. Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának (UNHCR) legfrissebb közlése szerint egyébként mintegy 6,2 millió ukrán hagyta el az országot tartósan vagy ideiglenesen, és

csak Európában 5,8 millió ukrajnai menekültet regisztráltak, miközben a háború 2022-es kezdete előtt nagyjából 41,4 millió lakosa volt Ukrajnának.

Közben Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője vasárnap arról beszélt, hogy Oroszországot nem lehet legyőzni a harctéren, Ukrajnának és az Egyesült Államoknak engedniük kell.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk