Siklóbomba-találat ért egy harkivi bevásárlóközpontot

  • narancs.hu
  • 2024. május 25.

Külpol

Eddig két halálos áldozata van a támadásnak, de sokakat még keresnek a romok alatt.

Legalább ketten meghaltak, 35-en pedig megsérültek, miután az orosz hadsereg siklóbombákkal talált el egy harkivi bevásárlóközpontot – írja a 444 a BBC nyomán.

Volodimir Zelenszkij azt mondta, hogy több mint 200-an tartózkodtak a külvárosi barkácsáruházban a támadás pillanatában. Az ukrán elnök szerint az eset újabb bizonyítéka az oroszok őrületének.

Harkiv polgármestere pedig azt írta a Telegramon, hogy sokakat még keresnek a hatóságok. Ihor Terehov terrorista-cselekménynek minősítette a támadást.

A siklóbombák abban különböznek a régi szovjet típusú bombáktól, hogy kihajtható szárnyuk van, valamint műholdas navigációval is rendelkeznek. Előnyük, hogy olcsóak, ugyanakkor nagy pusztításra képesek. 

Volodimir Zelenszkij nem sokkal korábban reagált a hírre, miszerint Vlagyimir Putyin kész lenne tűzszünetet kötni, amennyiben Ukrajna lemondana az oroszok által megszállt területeiről.

 

Az ukrán elnök az Orda nevű kazah portálnak adott interjújában azt mondta, hogy nagyon veszélyes lenne számukra most egy tűzszünet, azt ugyanis az orosz csapatok pozícióik megerősítésére használnák fel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk