Zelenszkij nem köt tűzszünetet az oroszokkal

  • narancs.hu
  • 2024. május 26.

Külpol

Ennek csak akkor lenne értelme szerinte, ha az oroszok a határon tartózkodnak. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem kötne tűzszüneti megállapodást Vlagyimir Putyinnal – írja a 444.hu. Zelenszkij az Orda nevű kazah portálnak adott interjújában azt mondta, nagyon veszélyes lenne számukra most egy tűzszünet, ugyanis az orosz csapatok a pozícióik megerősítésére használnák fel azt. Például a frontra küldenék azokat a harci eszközeiket, amiket eddig az ukrán tüzérség miatt nem tudtak odaszállítani.

Zelenszkij szerint a tűzszüneti megállapodásnak csak akkor lenne értelme, ha az orosz csapatok az országhatáron tartózkodnának.

 
Az ukrán elnöki sajtószolgálat felvételén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felkeresi azt a nyomdát, amelyet orosz rakétatalálat ért a kelet-ukrajnai Harkivban 2024. május 24-én. Az előző napon történt rakétatámadásban ukrán források szerint hét ember életét vesztette, tizenhatan megsebesültek.
Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat
 

Mint ismert, Putyin kész lenne tűzszünetet kötni, amennyiben Ukrajna lemondana az oroszok által megszállt területekről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk