Szlovénia tovább szigorít: nincs több kirándulás a hegyekbe és a tergerpartra

  • MTI
  • 2020. március 30.

Külpol

A szlovén belügymminiszter megelégelte, hogy honfitársai a természetbe vágynak.

Szlovénia újabb szigorításokat vezetett be a koronavírus-járvány terjedésének fékezésére, az országban éjféltől lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. Ales Hojs belügyminiszter szerint erre azért volt szükség, mert az emberek nem tartották be a kijárási korlátozásokat, amelyek március 20-óta vannak érvényben az országban.

"Nem lesz több kirándulás a tengerre és a hegyekbe" - mondta a tárcavezető. Azt kérte az állampolgároktól, vegyék komolyan a járványt, viselkedjen felelősségteljesen, érett nemzetként.

A szlovén kormány továbbá elrendelte a szájmaszkok és a védőkesztyűk kötelező viselését is mindenhol, zárt- és közterületeken egyaránt. Mivel Szlovéniában is hiány van védőfelszerelésből, a rendelet engedélyezi a "rögtönzött" megoldásokat is, mint a kendő vagy sál használatát. A lényeg, hogy el kell takarni a száj és az orr környékét - írták.

Szlovéniában egy nap alatt 26-tal, összesen 756-ra emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma, és eddig tizenegyen haltak meg a járvány következtében.

(Nyitókép: a Bledi-tó. Fotó: Wikipédia/Martin McBrien)

Figyelmébe ajánljuk