Tizenöt napra kizárták a parlamentből a francia képviselőt

  • narancs.hu
  • 2022. november 6.

Külpol

Bekiabált, amikor egy afrikai származású képviselőtársa beszélt. Állítja, nem azt mondta, amit többen hallani véltek.

Tizenöt napra kizárták a parlamentből,  és két hónapon át a fizetése felét kapja a francia Nemzeti Tömörülés képviselője, Grégoire de Fournas – számolt be az RTL.

A francia jobboldali politikus a nemzetgyűlés  ülésén bekiabált, miközben a kongói származású képviselőtársa, Az Engedetlen Franciaország nevű baloldali párt tagja, Carlos Martens Bilongo beszélt. 

A jelenlévők egy része úgy hallotta, de Fournas azt kiáltotta: „Menj vissza Afrikába!”

Mások szerint – és ehhez ragaszkodik de Fournas is – a bekiabálás úgy hangzott, „Menjenek vissza Afrikába!”, és ezzel a hajón érkező menekültekre gondolt a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés politikusa.

A Magyar Hang írása szerint ez az azonnali kérdések órájában történt. A bekiabáláson a képviselők egy része felháborodott, és a nemzetgyűlés elnöke, Yael Braun-Pivet felfüggesztette a vitát, az elhangzott megjegyzésre és arra a felháborodásra tekintettel, amit jogosnak tartott.

Carlos Martens Bilongo az eset után azt mondta, ő Franciaországban született, és nagyon elszomorítónak tartja képviselőtársa megjegyzését.

Grégoire de Fournas azt mondta, megpróbálják kiforgatni a szavait, ez manipuláció.

A számára megítélt büntetést többen nem tartották elég szigorúnak, és a politikus lemondását követelték. Tüntetést is rendeztek a parlament előtt, Bilongo is ott volt. 

De Fournas megismételte, hogy nem fog lemondani, viszont bocsánatot kért azért, hogy ezek szerint félreérthetően fogalmazott. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk