Huszonhét éves fiatalember lett Marine Le Pen utódja

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. november 5.

Külpol

Jordan Bardellát választotta meg új elnökének a francia szuverenista jobboldali Nemzeti Tömörülés szombati kongresszusán.

Az ellenzéki párt nemzetgyűlési frakcióvezetőjeként folytatja a politizálást Marine Le Pen, aki maga jelentette be utódját szombaton. A 27 éves európai parlamenti képviselőnek Le Pen a gyakorlatban már egy évvel ezelőtt átadta a párt vezetését.

Bardella az első olyan elnök az 1972-ben, Jean-Marie Le Pen által alapított párt élén, aki nem tagja a Le Pen családnak. No jó, ez túlzás: korábban Marine Le Pen egyik unokahúgával élt együtt. „Az a tény, hogy a pártelnök nem a Le Pen nevet viseli, a nyitás és a bizalom jele Marine részéről az új generáció irányába” – mondta Jordan Bardella az AFP hírügynökségnek.

 

Joyeux anniversaire Présidente ! 🇫🇷

Posted by Jordan Bardella on Friday, August 5, 2022

Miután Marine Le Pen az idei elnökválasztás második fordulójában alulmaradt Emmanuel Macronnal szemben, a júniusi nemzetgyűlési választást megelőző kampányt vezette. A Nemzeti Tömörülésnek a választásokon sikerült megtízszereznie a képviselői számát.

Csütörtökön rasszista incidens történt; miközben a Nemzetgyűlésben a radikális baloldali Engedetlen Franciaország egyik kongói származású fekete bőrű képviselője, Carlos Martens Bilongo a kormányt kérdezte az SOS Méditerranée francia humanitárius szervezet által működtetett Ocean Viking hajóról, amely a fedélzetén 234 migránssal a szicíliai partoknál vesztegel és kikötésre vár, a Nemzeti Tömörülés egyik képviselője, Grégoire de Fournas azt kiabálta felé, hogy „menjen vissza Afrikába!”.

Jordan Bardella egy északi párizsi elővárosban nőtt fel, ahol olasz bevándorló anyja egyedül nevelte. „Mindennap azt láttam az ablakból, vagy amikor bementem az épületbe, hogy kábítószer-kereskedők vannak mindenhol. 5, 6 és 7 éves fejkendős lányok csoportját is láttam mindennap” – mondta az új pártelnök a közelmúltban egy nagygyűlésen. Alig 16 éves volt, amikor csatlakozott Marine Le Pen pártjához.

Az új pártelnök az elmúlt hónapokban közeledést mutatott a jobboldal egyesítését szorgalmazó Eric Zemmour, az elnökválasztás első fordulójában 7 százalékot elért jobboldali publicista Visszahódítás nevű pártjához, amelynek egyik fő témája Renaud Camus író elmélete a „nagy lakosságcseréről”. Eszerint a muszlim bevándorlók lassanként kiszorítják az őslakosokat Európából. A Nemzeti Tömörüléstől jobbra álló párttal való együttműködést Marine Le Pen mindeddig elutasította.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk